perjantai 1. marraskuuta 2013

NaNoWriMoa akateemisessa maailmassa

2003 jouluaattona tämä kaikki oikeastaan alkoi. Silloin kaivoin esiin kaikki lukion fysiikan kirjani ja tein itselleni lukuaikataulun ylioppilaskirjoituksia varten. Tästä hetkestä alkaen en olekaan ollut varmaan päivääkään ajattelematta opintoja. Opiskelijan arkeen valitettavan usein kuuluu jatkuva pieni ääni pään sisällä, joka sanoo ettei mitään muuta saisi tehdä, koska pitää opiskella. Tämä ääni seuraa perässä mihin vain ja alan olla jo kyllästynyt siihen. 
Nyt marraskuussa moni tuttu näyttää taas osallistuvan NaNowriMoon. Itse olen miettinyt osallistumista jo kolme vuotta, mutta tekosyy olla osallistumatta on aina sama: ei ehdi koska opiskelu. No tänä vuonna jälleen kerran jouduin toteamaan etten kyllä ala kirjoittamaan mitään muuta ennen kuin gradu on palautettu. Kuitenkin inspiroituneena NaNoWriMon kannustavasta ilmapiiristä päätin tehdä oman versioini tästä ja kirjoittaa marraskuun aikan 50 000 merkkiä latexilla. Koska lähes kaikki puuttuvat opintoni ovat latexilla tehtäviä niin homman pitäisi onnistua.  Puuttuvat työt siinä järjestyksessä kun nyt aion ne marraskuun aikana saattaa loppuun:
1. Kotitentti. Palautus sunnuntaina 3.11. klo 23.59.
2. 1 selkkari ja 2 bumerangia. Palautus maanantaina 11.11. 
3. Kandin työ. Tämän saattaminen jäi kesken hyvän flown kun nasan sivut suljettiin ja en päässyt käsiksi keplerin dataan. Nyt onneksi jenkitkin ovat saaneet sivunsa takaisin pystyyn ja voin jatkaa. Palautus 18.11 maanantaina. 
4. Gradu. Tämä tarvitsee useamman deadlinen. Kun teen gradua useammasta energialähteestä niin osa niistä on jo tällä hetkellä valmiina mutta osa kaipaa vielä paljon lisää materiaalia. Täll hetkellä gradussa sivuja 90. Oletan että lisää tulee vielä noin 30.  
  • 7.11 Luettu läpi ja katsottu mitkä kohdat tarvitsevat vielä viilausta. Jo valmiisiin kappaleisiin ei enää kosketa
  • 13.11.Loput materiaalit kasaan. Tämän jälkeen ei enää uutta. 
  • 24.11 Jokainen energialähde yksittäisenä valmis. 
  • 27. 11 Laskut loppuun kaikista energialähteistä ja vertailu.
  • 1.12. Lähteet ja viitteet kuntoon viikonloppuna. 
  • 2.12. Palautus 
Osa tästä hommasta tulee varmana olemaan vaikeaa, koska marraskuu on myös töiden puolesta hyvin kiireinen kuukausi. Reissuja tulee vielä ainakin Jyväskylään ja Turkuun kiertueelle, ymppäpäiville Tampereelle ja sitten vielä luonnontieteilijöiden jouluristeilylle Turkuun. Näiden lisäksi opiskelijalehtemme taittaja ja kuvittaja pitää valita, lehden materiaalit kirjoittaa ja kaikkein haastavimmaksi osoittautunut asia eli saada uusien opiskelijatoimikuntalaisten yhteystiedot kerättyä lehteä varten. Sitten vielä opiskelijoiden työmarkkinatutkimuksen tulokset pitäisi saada pian pitkän säätämisen jälkeen. Eli hommaa ainakin riittää. Jos kaikki menee siis putkeen niin valmistun kandiksi heti kun saan nuo selkkarit hyväksytyttyä. 

Tämän jälkeen maisterin tutkinnosta puuttuukin vain yksi asia, mikä on aiheuttanutkin päänvaivaa jo pitkään eli syventävien opintojen labrat. Olen kysellyt niiden tekemisestä tasaisin väliajoin, mutta en selkeästi tarpeeksi, koska en ole vielä saanut yhtään aihetta. Jotenkin hölmöltä tuntuu tehdä vielä niitä labroja kun on kuitenkin kertynyt tätä työelämäkokemusta myös tutkimusavustajan hommista, mutta en koskaan silloin ole tajunnut kysyä, että saisiko niistä tehtyä labroja. No, ehkä nämäkin vielä jostain järjestyvät. 

Kirjoittelen projektin etenemisestä aina satunnaisesti tänne. Oletan kuluttavani paljon teetä ja hengaavani facebookissa ja irkissä vähemmän eli jos haluat saada kiinni niin laita viestiä. 

Jos kaikki menee putkeen ja oikeasti palautan gradun tuona päivänä 2.12 niin tarjoan sen jälkeen skumppaa OH:lla :) 

Kannustan myös kavereita tekemään saman eli asettamaan itselleen deadlinet. Toivon, että tänä vuonna jouluna, 10 vuoden pitkän ajan jälkeen, ainoa asia mistä pitää murehtia on se, että syönkö liikaa kinkkua ;)